Stylepit
Fri frakt vid köp över 399 kr50 dagars öppet köp4.7 av 5 på Trustpilot
Weee

Producentansvar WEEE

Vad är WEEE och återvinningsdirektivet?
Producentansvarssystemet WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) är ett direktiv som ska minska och undvika att förbrukade elektroniska produkter blir deponerade i vår natur och istället blir återvunnet och bortfört på en miljövänligt och ansvarsfullt sätt.

Alla berörda produkter ska märkas med ett piktogram med en pappersskorg och får inte slängas ut i vanligt hushållsavfall. Istället ska det lämnas på närmsta återvinningsstation.

Stylepit rapporterar årligen försäljningen av elektroniska produkter och hjälper till med insamlig och återvinning av elektroniska produkter och batterier.

Kemikalierestriktioner

Kemikalierestriktioner beskriver begränsningar och förbud mot farliga ämnen i produkter som framställs på Stylepit och produkter som säljs på Stylepit hemsida från andra leverantörer. Dessa kemikalierestriktioner baseras på europeisk lag, en minskad oro för kunders hälsa, arbetsvillkoren på fabrikerna där produkterna produceras och att upprätthålla och bevara vår miljö.

De kemiska restriktionerna täcker alla plagg, tillbehör och andra produkter av värde (benämnd "artikel"). Artiklarna omfattar alla former av tillägg så som blixtlås, knappar, nitar och etiketter. Leverantörerna ska också säkra att alla prover uppfyller kraven för dessa kemiska restriktioner.

Leverantörerna ska följa all lagar om produktkrav och framställningskrav i alla länder där det produceras. Alla miljölagar i produktionslandet ska följas. Produktionen av artiklar från Stylepit och produkter som säljs via Stylepit’s hemsida ska ha minst möjliga inverkan på miljön. Vi förväntar oss att leverantörerna ständigt arbetar för att begränsa och kontrollera detta.

Om du önskar mer information om Stylepit’s Kemikalierestriktioner, klicka på denna länk KEMIKALIERESTRIKTIONER