Fri frakt vid köp över 499 kr28 dagars öppet köp4.8 av 5 på Trustpilot

Byxor dam

209 st
209 st
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
  -25%
  -30%
  -25%
  -15%
  -30%
  -50%
  -35%
  -40%
  -60%
  -60%
  -40%
  -15%
  -25%
  -15%
  -15%
  -30%
  -15%
  -15%
  -30%
  -60%
  -30%
  -35%
  -40%
  -60%
  -30%
  -60%
  -30%
  -30%
  -30%
  -30%
  -15%
  -30%
  -40%
  -40%
  -30%
  -60%
  -30%
  -60%
  -25%
  -30%
  -60%
  -30%
  -40%
  -70%
  -25%
  -30%
  -25%
  -50%
  -50%
  -70%
  -30%
  -40%
  -60%
  -15%
  -50%
  -50%
  -70%
  -40%
  -70%
  -50%
  -60%
  -40%
  -25%
  -15%
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

  Byxan – fortfarande, ett typiskt manligt plagg?

  Hur vi klär oss är kanske viktigare och mer interessant än vad man i första anblick tänker. Det finns en lång historia och kommunikation i hur modet är och har förändrat sig. De påverkar våra liv och även andras. Om vi klär oss i begränsande eller flexibla lösningar kan vara avgörande för om vi kan befinna oss i utomhus- eller i inomhusmiljöer. Till exempel kan höga klackar begränsa hur långt vi kan gå eller ett par leriga gummistövlar kan förstöra en ren inomhusmiljö. Vi signalerar hur vi vill vara som människor genom våra kläder helt enkelt. Byxan som klädesplagg har ända in i vår tid, och är på sätt och vis fortfarande, ett typiskt manligt plagg. Under 1900-talet uppfattades byxor som provocerande och skandalöst bland kvinnor, och i tillägg något som var okvinnligt att bära. Ryktet säger att när skådespelerskan Marlene Dietrich skulle åka till Paris år 1933 blev hon varslad från högsta polisinstans att lämna staden om hon kom iförd byxor. Idag kan man påstå att det finns liknande varslanden där vissa kvinnliga klädesplagg förbjuds på grund av kontroversiella lagar och regler.

  Dambyxor i all världens olika färger och former

  Under 1920 och därefter blev det mer vanligt att kvinnor bar långbyxor. Idag är kanske byxorna det mest använda plagget i vår del av världen, även om kjolen och klänningen fortfarande är typiska kvinnoplagg. Gränserna mellan manligt och kvinnligt suddas ibland ut men kommer även tillbaka i andra former och sammanhang. Tydligt är i alla fall att vi fortfarande lägger könsidentitet in i betydelsen av vad vi klär oss i. Skulle en man klä sig i en klänning eller dessutom i en rosa klänning skulle nog de flesta lägga in en mening i varför man gör detta. Hos STYLEPIT kan alla möjliga människor köpa precis de plagg som passar just deras smak och behag. Låt dig inspireras av otaliga dambyxor i all världens olika färger och former. Det bästa hos STYLEPIT är att det finns så mycket att välja bland, hos oss hittar du en rad olika märken och varianter till ett lågt pris. Du beställer enkelt hem dina nya snygga dambyxor på nätet hos STYLEPIT. Vi skickar din beställning fraktfritt inom 3-7 arbetsdagar. Dessutom erbjuder vi alla våra kunder 50 dagars bytes- och ångerrätt. Vi ser fram emot att ta emot din beställning online.

  Prova lös i din egna garderob

  Att köpa det helt rätta byxorna för din basgarderob är a och o för den modeintresserade. Se det som en ren modeinvestering för framtida bruk. Kolla efter byxor som passar bra att matcha och kombinera med skjortor och t-shirts för en variation av vardagskläder. Se över dina behov, när du är på arbete, på din fritid och när du gärna klär dig lite extra elegant. Det bästa är när du kan ha de samma byxor men med olika överdelar. Det krävs att färgerna och materialen fungerar ihop. Ibland kan det också vara uppfriskande när de också stöter mot varandra. Tenderar du att impuls handla? Ta hjälp av vän eller familj och hör vad de menar om din stil. Ibland kan det vara svårt att överblicka. Ta ut en dag i kalendern och prova lös i din egna garderob. Det är fantastiskt kul att prova kläder och hitta nya stilar. Ett par byxor som passar till de flesta överdelar är denimjeansen de går utmärkt till både preppy skjorta och kavaj men passar också till rock'n'roll och en sliten t-shirt. Bara kategorin för denimjeans sträcker sig långt och du kan hitta en otroligt variation bland jeansen. Skall du ha en hög midja, låg midja, tight modell eller löst sittande, hur långa skall de vara och så vidare?

  Audrey Hepburn eller Greta Garbo typen?

  När det kommer till dambyxan är det kanske lite extra roligt att kolla bakåt i tiden på hur de tidiga modeikonerna bar detta fantastiska plagg. Klassiska stilikoner som Audrey Hepburn och vår egen Greta Garbo bär sina dambyxor otroligt elegant och med högklassisk stil. Man kan hitta otaliga exempel på timglas siluetten och andra spännande kombination med byxor och överdelar. Ofta bars byxorna också i kombination med kavajen och några gånger även som kostym med slips och skjorta. Andra kul accessoarer är också hatten och andra huvudbonader. Låt dig inspireras av kombinationen av den maskulina och feminina stilen hos dessa två ikoniska kvinnor. Se gamla filmer eller sök runt på nätet. Det är enklare än någonsin att hitta inspirerande material bakåt i tiden. Även unisex modet har mycket att bjuda på, här kan du kolla in fashionistas så som musikartisten David Bowie eller fotomodellen Twiggy som två kända exempel på den tidiga unisex stilen. Oavsett vilken stil som triggar just dig kan det vara smart att göra sig mer medveten om sin stil och tillhörighet i nutiden. Hos STYLEPIT köper du alla möjliga byxor i dammodell. Se till att skaffa din androgyna, maskulina eller feminina look. Gränsen är inte lika tydlig längre och möjligheterna växer.