Fri frakt vid köp över 499 krFörlängd returrätt till 1. feb.4.8 av 5 på Trustpilot

Pumps

1 st
1 st
  -80%

  Gå långa sträckor i sköna och bekväma pumps

  En sko är något som måste sitta skönt på foten, särskilt när det gäller pumps. Vi vet alla hur det känns när det skaver mot hälen redan innan festen har dragit igång. Vi vet att vi måste ha på oss skorna i flera timmar till och sedan dessutom gå hem i dem. För att undvika denna stress, har STYLEPIT ett stort utbud av bekväma och billiga pumps som sitter skönt på foten. Här kan du välja och vraka för att dina fötter ska ha det behagligt hela dagen, vare sig du står upp eller sitter ner. Pumpsen med sin enkla konstruktion, är ett par slutna skor, utan snörning eller knäppning med höga eller låga klackar, för stilren elegans. Alla fötter är olika och det gäller att hitta sin modell för att bekvämt kunna ta sig från punkt a till b, utan att riskera att vricka foten eller att snubbla. Om du vill känna dig uppklädd, men samtidigt ha ett par skor som är enklare att gå i, välj då ett par pumps med låg klack för mer stabil gång. En annan rekommendation är ett par skor med ankelrem, för att foten ska hållas stadigt på plats när du promenerar.

  En sko förknippad med rikedom och makt

  Pumps används vanligtvis av den kvinnliga befolkningen, men de första att använda dessa skor var faktiskt männen, vilket var en sedvana från den europeiska adeln på 1600-talet som ett tecken på status. Anledningen till detta val av skor var att endast dem som inte behövde delta i kroppsarbete, kunde gå runt i en sådan opraktisk sko. Enligt forskning kan de högklackade skorna spåras tillbaka ända till det forntida Egypten. Även om det inte är helt fastställt vilka det var som bar klackarna på den tiden, så sägs det att det var adelns skodon för att särskilja sig från arbetarklassen. Just de specifika pumpsen sägs dock ha sina sanna föregångare i de medeltida modetraditionerna, som användes hos rikemannaklassen i länder som Italien, Frankrike, Spanien och England. Vid ett tillfälle var dessa skor så pass dyra och eftertraktade att de förknippades med rikedom och makt och under kung Louis XIV av Frankrikes tid, bestämde han att endast adeln kunde bära de högklackade skorna. När den franska revolutionen sedan tog fart förbjöds skorna, eftersom man ville undvika att förknippas med det gamla överklassväldet. Under en tid var klackar därmed i stort sett helt eliminerade från den gemensamma marknaden, både för män och kvinnor. Istället ersattes dem med vardagliga kläder och skor, eftersom människor ville undvika uppkomsten av rikedom.

  Matcha material och klädsel för optimal look

  Av alla damskor som finns så är pumpsen definitivt de mest tidlösa, eleganta och praktiska modellerna. Ett par pumps kan se ut precis hur som helst. De mest vanliga materialen är skinn och mocka, men det finns många stilar på skorna, som exempelvis lackpumps. Flera modeller har kombinerat utseende, där klacken täckts i en annan färg eller annat material, för en tuffare look. Ett par klassiska och svarta skinnpumps matchar de flesta outfits och om du väljer en modell med lägre klack blir det ett utmärkt tillbehör till jobbklädseln. Kliver du istället i ett par pumps med hög klack är du perfekt utrustad för festen. Nättare skor i ljusare färger matchar sommarklänningen, när du står och njuter av ett glas champagne i kvällssolen. Släng på dig ett par färgglada klackar i blått, rött eller varför inte gult och den alldagliga och enfärgade klänningen känns plötsligt glammig. Skorna är något man lägger märke till och med rätt modell kan de lyfta en hel outfit. Hos STYLEPIT hittar du ett brett utbud i många färgkombinationer, allt från svarta, sandfärgade och bruna pumps till röda och gröna modeller. Perfekt när du är ute efter din favorit.

  Stilrena och eleganta pumps på nätet

  Oavsett om du föredrar högklackade pumps, skor med låg klack, eller platåpumps, så finns de runt hörnet. Frossa bland svarta, bruna och röda pumps och beställ dem idag. I all enkelhet är dessa tidlösa skor ett tillbehör som borde finnas i alla kvinnors garderober. Med just pumpsen kan man dessutom med gott samvete samla på sig en hel massa modeller. Gör som Carrie i Sex and the City och fyll garderoben med allt från höga stiletter i häftiga färger, till lägre lite enklare klackar och se till att skapa en stil för varje tillfälle. Ingen idé att hålla tillbaka, skorna finns där för att användas och vare sig du tänker vardag eller fest så har vi en modell för dig. Köp billiga pumps online och känn dig som en drottning, där du står, med dessa optimala skor på dina fötter. Med snabba leveranser är de hemma hos dig på ett kick. Låt festen bli till ett nöje där du glider fram i dina nya snygga skor.