Fri frakt vid köp över 399 kr50 dagars öppet köp4.7 av 5 på Trustpilot

Le Fix

1 st
1 Av 15029 st
  -50%

  Historien om Le Fix

  Klädmärket Le Fix grundades 1999. Så trots det eviga unga utseendet är det en brand med ett par år i bagaget.

  Berättelsen om Le Fix är helt annorlunda än den vanliga historien om ett klädmärke, där det ofta är ett stort företag bakom. De tre männen bakom Le Fix och som grundade varumärket är Benny Kusk, Jesper Holm och Rasmus Jacobsen. De tre vännerna växte upp tillsammans i Silkeborg.

  De tre männen grundade Le Fix för att de kände att det saknades ett bra varumärke, som alla kunde ha råd med och samtidigt känna sig unika i. De var alla en del av en design och konstnärsgrupp verksam i Köpenhamns underground. Här tog de del av varandras kreativitet och potentialer och skapade många olika projekt tillsammans.

  Gruppen konstruerade och tillverkade allt möjligt: tatueringar, graffiti, konstinstallationer, målningar, olika träartiklar och naturligtvis kläder som sedan dess blivit varumärket de specialiserade sig på.

  Även om det är kläderna som Le Fix är känt för, anser de sig fortfarande vara ett konstnärskollektiv. Det säger en hel del om kreativiten bakom plaggen, som alltid har rötter från Köpenhamns underground. Där skateboards, graffiti och gatuhäng är en del av vardagen.

  Le Fix och Kaj loggan

  Den mest igenkännbara Le Fix kläderna har Kaj-logotypen, som finns på allt från kepsar till t-shirts. Logotypen ser ut som en liten man, skissad från siluetten av en sprayburk, som naturligtvis refererar till märkets bakgrund inom underground.

  Från början gjorde Le Fix T-shirts i deras kreativa verkstad, och den enkla produktionen bestod av en enfärgad T-shirt, på vilken de handmålade olika mönster eller motiv och här var Kaj-logotypen i synnerhet ett populärt och älskat motiv.

  Framgången var snabb, riktigt snabb. Men trots att de tre männen bakom Le Fix inte hade föreställt sig att kläderna skulle säljas till annat än vänner och bekanta, så blev Kaj-logotypen och resten av kläderna plötsligt sålda i stora mängder till Japan.

  Snabbt började London också visa intresse, men det var för mycket för Le Fix att kunna producera. Därför tog de en paus för att komma på vad de skulle göra med varumärket och vilken typ av kläder de skulle vilja skapa. Sedan dess har de utformat kläder baserade på ren kärlek.

  Denna kompromisslösa personlighet känner du starkt i kläderna, och kanske det är därför det har blivit så populärt. År 2015 fick varumärket även Gazelle-status av Børsen. Det är en mycket erkänd utmärkelse inom branchen, som ges till företag som har fördubblat sin omsättning eller bruttovinst över en fyraårsperiod. Men oavsett vad kommer Le Fix alltid att ha sin utgångspunkt i underground kulturen och en livsstil som kretsar kring graffiti. Förutom att designa kläder har männen också andra företag som ingår i konstkollektivet, expempelvis har de sitt eget galleri, träverkstad och två tatueringsbutiker.

  Le Fix-kepsar

  Det mest kända föremålet från Le Fix kollektioner är kepsar. Den har sedan början varit en stor del av varumärket. Idag är det väldigt modernt att ha keps, eftersom det signalerar en avslappnadhet och en coolness, samtidigt som kepsen har den praktiska funktionen att skydda mot solen. Dessutom är det många som är glada att ha en keps på när mn har dåliga hårdagar.

  Här på STYLEPIT hittar du ett brett urval av Le Fix-kepsar, där alla har den rena och moderna designen som finns i alla Le Fix-kollektioner. Många av kepsarna har den tidigare nämnda Kaj-logotypen, broderad på framsidan över skärmen i en kontrastfärg som. röd eller grön. Kepsarna är alla one-size, men de kan anpassas i storlek på baksidan för att passa alla storlekar.

  Nästan alla kepsar är gjorda i 100% mjuk bomull som gör de bekväma att bära. En del Le Fix-kepsar har detaljer som en sammetsskärm, en påsydd logga istället för Kaj eller till exempel ränder under skärmen eller på sidan. Du kan också få helt vita Le Fix-kepsar, även om majoriteten är i mörka färger som blå och svart. Vattenvvisade kepsar finns också i det stora kepsortimentet och både mjuka och hårda versioner, beroende på vad du föredrar.

  Le Fix T-shirts

  Liksom kepsar är Le Fix T-shirts också mycket kända. De ligger ofta i ett klassiskt färgschema som består av svartvitt, och ofta hittar du också röda detaljer på T-shirtsen. Få och enkla ränder eller en T-shirt uppdelad i två färger används ofta i designen. Karaktäristiskt hos Le Fix T-shirts är att nästan alla har en rund hals, samt att alla T-shirts är gjorda i 100% bomull.

  Namnet Le Fix visas på T-shirts i en eller annan form. Det kan antingen vara att bokstäverna har en framträdande plats eller att de nästan är helt gömda. Oftast är det skrivet i stora svarta bokstäver åtskilda av en blixt som ofta är röd i färg, eftersom namnet kan ersättas med Kaj-logotypen. Det finns i allmänhet många olika typer av logotyper som ständigt utbyts, vilket ger ett stort antal variationer av plagget.

  Le Fix jackor

  Jackorna är inte heller att missa, om du håller koll på street-modet har du definitivt sett många komma i en Le Fix jacka. Märket termo-jackor är enormt populära eftersom de både är trendiga och användbra året runt.

  Jackan är praktisk och andas, samt lätt att bära. Kan användas både inom och utomhus. Den kan även användas under en annan vinterjacka. Jackan är i ett quiltat tyg med mjuk ribbkant i nacken och på ärmar som gör den väldigt bekvämt att bära. Den stängs med dragkedja och har två fickor fram och en liten diskret Le Fix-logotyp på vänster bröst, finns i flera färger.

  Le Fix har också andra typer av jackor i sina kollektioner, inklusive bomberjackor och tjocka träningsjackor som är en slags joggingjacka man kan ha under en vinterjacka eller som vår och sommarjacka. Om du letar efter Le Fix jackor för vinterbruk, utformar de också varma och mjuka jackor i klassisk och bekväm stil som håller dig varm vinter genom.

  Massor av andra läckra objekt från Le Fix

  Förutom kepsar, T-shirts och Jackor hittar du också andra produkter i Le Fixs kollektioner. Både sweatshirts och chinoshorts är populära på sommaren, som kan kombineras med en tröja eller en T-shirt. Tröjorna med eller utan huva är också ett populärt föremål, som alltid kan tas fram för att ger dig en avslappnad look. Le Fix designer även byxor, som ofta har en vanlig passform, dvs. att de varken är för snäva eller för lösa. De är behagliga att bära och ger dig en avslappnad look. Faktum är att man nästan kan klä sig från topp till tå med Le Fix. Gå till toppen av sidan och upptäck de många bra produkterna.