Stylepit
Fri frakt vid köp över 399 kr50 dagars öppet köp4.7 av 5 på Trustpilot

Dr. Martens

2 st
2 Av 4342 st
  -60%
  -40%

  Från arbetarsko till kulturellt mästerverk

  Till en början var Dr Martens skor tänkta att användas som en diskret arbetarkänga. Numera är den här fantastiska skon en av de mest kulturella i modern tid. Hur den har gått från det ena till det andra, är en intressant och unik historia. Allt började år 1901, då skon föddes ur tradition och autenticitet. Det var familjen Griggs förtjänst, som var kända för att göra stövlar i England. De befann sig i själva hjärtat av den engelska skoindustrin och i 60 år hade Griggs skodon ett gott rykte om sig för att vara robusta och hållbara arbetsstövlar. År 1960, när företaget var inne på sin tredje generation, tog en av ägarna sig en titt i en skotidning och fastande då för en reklam för ett par innovativa luftvadderade sulor. Prototypen var gjorda av Dr. Klaus Maertens, i efterkrigstidens München, 1945, och hans sulor började säljas redan två år senare. Griggs ägare fascinerades av dem så till pass att en exklusiv licens köptes och några viktiga ändringar gjordes. De nya stövlarna med de sköna sulorna stämplades som "Airwair" och kom med en svart och gul häl, där varumärket tryckts tillsammans med en slogan, "Med Studsande Sulor". Den 1 april 1960 var den uppgraderade skon verklighet och sitt namn fick den därefter, nämligen 1460 Dr Martens boot.

  Dr. Martens ger uttryck för din individuella stil

  Några år efter det att den kulturella ikonen kommit ut på marknaden, blev den en symbol för självuttryck. Dr. Martens herrskor har sett många stilar och de har passat in överallt. Arbetarens stil, glam, punk, plus mängder av andra stilar. Ta fram din rebelliska attityd och köp ett par billiga Dr. Martens redan idag. Hos STYLEPIT får du snabb tillgång till ett brett och varierat utbud, för att du enkelt ska hitta den sko som passar just dig. Märket har följt med på många resor genom tiderna och har fungerat som en ikon för en mängd musikstilar. Dr. Martens anser att utan musik skulle Dr. Martens sko ha förblivit en arbetarkänga. Under 2010 firade Dr. Martens sitt femtioårsjubileum och det är mycket som hänt sedan starten. I fem decennier har vi sett hur märket anammats av en mängd olika grupper, däribland kändisar, musiker och fritänkande individer. Var och en utav dessa har sedan vridit och vänt på stövlarna och skorna, för att anpassa de till sina egna personliga behov, attityder och till sin unika identitet.

  Hållbarhet och komfort med Dr. Martens herrskor

  Praktiska skor från Dr. Martens som sitter som de ska och håller foten stabil och bekväm. Deras berömda hållbarhet och komfort gör dem idealiska för street fashion-bruk. Dr. Martens produkter har alltid varit byggda för att hålla, men inte nog med det, det är lika viktigt för dem att deras produkter är säkra för alla att använda och att de har en minimal inverkan på miljön. För att se till att uppfylla dessa krav, undersöker de ständigt, genom forskning och innovation, möjligheterna för att förbättra hållbarheten i sina produkter och för att minska deras påverkan på miljön. Dr. Martens är medlemmar i Leather Working Group, LWG. Syftet med LWG är att höja miljöstandarderna i hela branschen och för att utveckla bästa tillgängliga kunskap. Medlemsgarverier granskas av specialister mot stränga kriterier, inklusive avlopps- och luftutsläpp, fast avfall, energiförbrukning, vattenförbrukning och för att se till så att de följer gällande lagstiftning. De som sedan uppfyller de nödvändiga miljönormerna tilldelas en standardmedalj i guld, silver eller brons. År 2015 var 96% av alla Dr. Martens ovanläder, hämtade från garverier som fått LWG-medaljer. De slitstarka Dr. Martens för herr är inte bara bekväma, utan de försäkrar dig dessutom om att du är med och skyddar miljön när du använder dem.

  Ett bevis på attityd och inflytande

  Med tanke på allt dessa skor har varit med om, så är det enkelt att förstå att de går att anpassa efter allas stil och behov. Dessa mångfunktionella skor symboliserar attityd och egenmakt. Du kan göra de till precis det du vill. Stabila skor som ger skydd åt dina fötter medan du går. Högkvalitativt material som håller för slitage och för användning året runt, i både vått och torrt. Denna arbetarsko som numera är högkvalitativt mode, för alla smaker, har många minnen med sig och denna användbara sko har sett fotsulan hos många kända människor. Några år efter skornas premiär, började Pete Townshend från The Who att använda dem. Han blev därmed den första högprofilerade individen att bära dessa praktiska skor, som en symbol för sin egen arbetarklass-stolthet och rebelliska attityd. Därefter har dessa skor använts flitigt av både okända personer och kända personligheter, vilket är ett bevis på att skorna aldrig faller ur modet. De håller sig ständigt på kartan och du kan känna dig uppklätt stilig eller avslappnat bekväm. Det är helt upp till dig vad du vill att dina skor ska representera.